Изненади за Хелоуин

 

Най-лесно е да се приготвят изненади за Хелоуин. Всякакъв шантав вид на дрехите, храната и декора са не само допустими, но и задължителни. Това е моментът да се развихрят всички желания и фантазии, разбира се в границите на безопасното. Декорът за Хелоуин е страховит, но бутафорен.
Паяците във всичките им форми са изненадващи, дори и на Хелоуин, когато са класически елемент от декорацията – горките животинки имат тази способност по рождение.
В комплект с тях вървят и паяжини. Ако не сте ги обирали напоследък, в никакъв случай не го правете сега – напротив… Добавете още, огромни, разкошни паяжини от подходящи материали: вата, марля, хартия и т.н.
Тиквата е царицата на нощта на Хелоуин. Тя може да бъде украсена по безброй начини.
Други класически образи на Хелоуин са призраци, зомбита, вампири, прилепи, вещици и т.н. но не е необходимо да се ограничаваме само с тях. Halloween, или Нощта на вси светии и без това не е български обичай и не е нужно да се спазват традициите. Хелоуин е просто още един повод да се съберем и позабавляваме, макар по малко по-различен и страшен начин.
Пускайки страшното, ние преборваме някои наши страхове свързани с отвъдното.
костюм прилеп
Друг полезен момент на Хелоуин, е че може да се рециклира. Всякакви подръчни средства влизат в декорацията на интериора и костюмите за Хелоуин. Бутилки, хартия, торбички, парцали, все пак всичко трябва да изглежда бутафорно, а не реалистично, защото някой може сериозно да се уплаши, а не това е целта на празника.

Много лесен ефект може да се получи с балони с хелий върху който е метнах бял плат… готови витаещи призраци.
Свещи в голямо количество придават мистичност на обстановката, но внимавайте да не подпалите нещо, нека са в стъклени бурканчета за да са безопасни.

Хелоуин дава възможност и за развихряне на творчеството в областта на бодиарт-а.  Каквото и да се получи, че е подходящо за празника.

Весел карнавал на Halloween!

© iznenadi.info

*картинките са от интернет