Рожден ден на дете

 

Рожден ден на дете
Това е поводът най-благоприятен за изненади. Децата обичат изненадите. Все пак ако очакват компютърна игра, а получат ръководство за правопис, едва ли изненадата ще е приятна.
Макар деца, те са личности и също си имат свои предпочитания, които те споделят с охота, само трябва да умеете да разговаряте с тях.
Децата очакват всеки свой рожден ден веднага след, като последния е отминал. За тях рождения ден е денят в който цялото внимание е за тях, ден на много подаръци и изненади – приказен ден.  Затова отдалече и редовно опознавайте желанията на децата си за да може, когато наближи жадувания от тях ден, да го направите незабравим.

Важен е бюджетът, който ще отделите за рождения ден. Не всеки има големи възможности, но хубавото е и че най-хубавите неща са безплатни. Ако сте хора с големи възможности, просто наемете фирма, която да подготви всичко.
Ако не сте, ще трябва да направите всичко сами. При това не очаквайте децата да оценят нито вложените средства в първия случай, нито вложеното време и любов във втория. Децата не мислят за това и няма защо да се очаква това от тях.
На рожденият си ден децата обичат да са сред приятелите си. По възможност им позволете това, а не подбирайте вие техните гости. Това е най-доброто, което можете да направите за едно дете на рождения му ден – желаната компания.
Следващото нещо  за което трябва да се помисли е  менюто. Общо взето то е най-големия разход в един скромен бюджет за рожден ден.
Децата не обичат сложни ястия, менюто по-скоро трябва да е атрактивно и лесно за хапване – хапки и малки сандвичи в интересна форма. Съдовете трябва да са за еднократна употреба, защото често малко след началото на празника вече са на пода. Децата много обичат на масата да има солети,  гризки, чипс, кубети и  други подобни дребни занимавки.
Важен момент за детския рожден ден е тортата. Децата с трепет очакват този символ на сладост и разкош, украсен с пламтящи свещи.
Украсата на детски рожден ден трябва да бъде подчинена на някаква любима тема на детето, според възрастта и пола му: Принцеси, Барби, Пирати, Покемони, Индианци, Приключение и т.н.
Към темата на рождения ден могат да се направят коронки по темата, шапки, знаменца, плакати, задължително много балони при по-малките.
С малко хартия, бои и цветни ленти може да се направи атрактивна украса за детски празник.
Да не забравите поканите, децата обичат да връчват покани на приятелите си, но поканите могат да нарисуват и сами.
Хубаво е и да им измислите игра, която да ги увлече и музика на която да танцуват и достатъчно място да лудуват.
Изненадата на детски рожден ден не трябва да е една. Изненада са подаръците, тортата, темата на празника. Може да има и по специални изненади: Интересен известен любим гост, ваучер за лунапарк,  клоун или фокусник, разходка с пони, както и разни други индивидуални изненади, характерни само за рожденика.
Подаръците е хубаво да са много. Един главен подарък, но и няколко по-дребни – важно е да се разопакова и да се изненадва. Примерно броя на допълнителните подаръци може да е взаимозависимост от възрастта на детето, може да разказват някаква история или да са игра, на откриване на съкровища.
Не е трудно да се изненада едно дете, дори в някоя от кутиите да има камъче, това камъче ще бъде приятна изненада за него.

Весел Рожден Ден!

 © iznenadi.info

 

One thought on “Рожден ден на дете

Коментарите са затворени.