Сезонни изненади

Има изненади, които са подхождащи само през определен сезон от годината. В други случай, точно защото не е типичният сезон, може да се поднесе изненада, характерна за друг сезон.https://www.iznenadi.info/wp-content/uploads/2012/11/seasons-surprise.jpg

Лято
През лятото често изненадите са свързани с морето или планината. Разходка или почивка на море или планина или пък подарък от там.
От морето може да се вземе златист пясък, раковини, рибки, да се направят интересни снимки, морски сувенири. Да се открие някое интересно кътче и там да се направи пикник. Да се направи пясъчна фигура, или пък  да се напише нещо в пясъка.
През лятото могат да се пускат хвърчила, балони, да се скача с парашут, да се лети с планер и всякакви екстремни занимания.

А какво би било най-странното през лятото? Например снежен човек от пясък.

Есен
Най-типичното нещо за есента са листата в топли цветове и дъждовете.  Изненадите през есента трябва да са свързани с тях или пък с това, че захладява. Интересен чадър, шал или ръкавици  могат да бъдат приятна изненада. А от листа, жълъди, кестени децата, а и не само те могат да направят красиви и чудати изненади с тях.

Зима
Зимата носи необикновен вид на дните и нощите със своя невинно бял цвят. През зимата може да се правят снежни човеци и други ледени фигури. Да се карат ски и да се правят снежни ангели. Топли шапки, ръкавици, шалове, ботуши и кожухчета и палта са приятна и уютна изненада в студените дни. През зимата е и любимият празник на всички: Коледа.

Какво би било достатъчно изненадващо през зимата? Да се съблечеш по бански или пък да намериш бутилка с писмо в снега.

Пролет
Пролетта е прекрасен сезон, в който всичко се пробужда. През пролетта може да се изненада с разцъфнало клонче или цвете, с венец от цветя. Със дъжд от листенца от някое разцъфнало дърво.

  © iznenadi.info